;


In 1983 heeft zij het diploma Muziek Basisonderwijs bij het Gehrels-Instituut behaald en studeerde af als volledig bevoegd onderwijzer op de gemeentelijke PABO te Amsterdam. Enige tijd later behaalde zij, na het volgen van een conservatoriumopleiding, de Akte Muziekonderwijs A algemeen muzikale vorming.
Vanuit haar passie voor kinderen en muziek heeft zij speciaal voor leerlingen van de basisschool vanuit haar lespraktijk en de ervaring die zij daarmee heeft opgedaan, een muziekmethode ontwikkeld.
Het leuke om te vermelden is, dat de methode in samenwerking met kinderen is geschreven. Door steeds goed te kijken naar wat ze leuk vonden, wat ze aankonden, waardoor zij gemotiveerd bleven en enthousiast werden, ontwikkelde zij samen met de kinderen stap voor stap de muziekmethode ‘MuziekRegenboog’. De methode ‘MuziekRegenboog’ heeft een geheel nieuwe impuls gekregen d.m.v. een webapplicatie, zodat de leerkrachten die er mee gaan werken op eigentijdse wijze de ondersteuning en begeleiding krijgen om van muziekles in de klas een muzikaal feestje te maken.